lauantai 11. huhtikuuta 2015

Outolintu trilogiaPidätkö kaikesta Klaaniin liittyvästä?

Veronica Roth on kirjoittanut nuorille aikuisille suunnatun trilogian, johon kuuluu osat Divergent, Insurgent ja Allegiant. Ensimmäinen osa on suomeksi Outolintu ja toinen osa Kapinallinen. Ensimmäinen kirja ilmestyi englanniksi vuonna 2011 ja suomeksi vuonna 2014.

Kirjasarja kertoo tulevaisuuden maailmasta ja yhteiskunnasta, jonka ihmiset on jaettu kykyjensä mukaan viiteen ryhmään: Vaatimattomiin, Uskaliaisiin, Rehteihin, Teräviin ja Sopuisiin. Päähenkilö Beatrice (Trish) on ratkaisevan päätöksen edessä: mihin ryhmään hän haluaa kuulua loppuelämänsä. Päätös merkitsee myös sitä, jääkö hän perheensä luokse Vaatimattomiin vai hylkääkö hän perheensä löytääkseen oman kutsumuksensa.

Kirjasarjasta on tehty jo kaksi elokuvaa ja lisää on tulossa:Klaani sarjassakin lapset ja nuoret ovat muodostaneet erilaisia ryhmiä, joilla on omat päämääränsä. Kirjasarjassa kuvailtu teknologia tuo mieleen Teknot klaanin virtuaalimaailman, jossa kaikki on mahdollista. Tässä tulevaisuuden maailmassa käsitellään myös vallan himoa.

Ei kommentteja: