sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Nälkäpeli trilogiaPidätkö kaikesta Klaaniin liittyvästä?

Suzanne Collins on kirjoittanut Nälkäpeli trilogian, joka kertoo tulevaisuuden maailmasta, joka on tuhoutunut sotien ja luonnonkatastrofien seurauksena. Tuhkasta on noussut vyöhykkeisiin jaettu Panem valtio, jota pääkaupunki Capitol johtaa ankaralla kädellä. Katniss Everdeen asuu äitinsä ja pikkusiskonsa Primin kanssa vyöhykkeellä 12. Hän elättää perheen salametsästämällä yhdessä ystävänsä Galen kanssa. Aivan kuin 16-vuotiaan tytön elämä ei muutenkin olisi taistelua elämästä ja kuolemasta, hän joutuu osallistumaan vuotuiseen Nälkäpeli tapahtumaan, jossa nuoret taistelevat toisiaan vastaan, kunnes viimeinen eloonjäänyt voittaa pelin.

Kirjoista on tehty jo kolme elokuvaa ja neljäs on tulossa vuoden lopulla:Hauskoja yhtäläisyyksiä Klaanin ja Nälkäpelin välillä:

Nälkäpelissä Katnissilla on jousi. Klaanissa varsijousia ovat käyttäneet Ebony ja Danni.Nälkäpelissä tribuuteilla on gladiaattoriasuja. Klaanissa Lex pääsi taistelemaan gladiaattorina areenalla virtuaalimaailmassa.Klaanin Lukella oli valloittava sininen tyyli ennen Nälkäpelin Caesaria!Kumpi muoti on hullumpaa: Klaanin vai Nälkäpelin?Nälkäpelin tribuuttien ja Klaanin teknojen asut muistuttavat toisiaan.Kaksi hyväsydämistä nuorta naista: Prim ja Patsy.Ei kommentteja: