torstai 16. huhtikuuta 2015

Labyrintti kirjatPidätkö kaikesta Klaaniin liittyvästä?

James Dashner on kirjoittanut nuorille aikuisille suunnattuja kirjoja, joiden tapahtumat sijoittuvat maailmanlopun jälkeiseen maailmaan. Ensimmäinen kirja The Maze Runner julkaistiin vuonna 2009. Toinen kirja on nimeltään The Scorch Trials, joka julkaistiin vuonna 2010, ja kolmas kirja on The Death Cure, joka julkaistiin vuonna 2011. Trilogialle on tehty myös esiosa, jonka nimi on The Kill Order ja joka julkaistiin vuonna 2012. James Dashner aikoo julkaista myös toisen esiosan nimeltään The Fever Code vuonna 2016.

Ensimmäisessä kirjassa Thomas saapuu muistinsa menettäneenä maan alta hissillä keskelle poikajoukkoa. Hän saa pian tietää olevansa jättimäisen muuttuvan labyrintin sisällä. Labyrintissa tapahtuu omituisia ja pahoja asioita. Thomas päättää yrittää päästä ulos labyrintista.

Aihe on mielenkiintoinen, sillä se herättää paljon kysymyksiä. Miksi pojat on laitettu labyrinttiin? Miksi se on rakennettu? Kuka sen on rakentanut? Mihin sillä pyritään? Kirja kertoo lisäksi nuorten selviytymisestä ilman aikuisten apua.

Ensimmäisen kirjan pohjalta tehty The Maze Runner elokuva julkaistiin vuonna 2014:4 kommenttia:

BrayHero kirjoitti...

Aivan mahtavia kirjoja, joita tekis mieli lukea. Pitääpä ottaa nimet muistiin ja käydä kirjastossa poimimassa. : )

Katriina Ttk kirjoitti...

Kiva, kun tykkäsit ideasta :) Olen ajatellut, että voisin ostaa nämä kirjat. Saa nähdä. Olen nähnyt elokuvan.

BrayHero kirjoitti...

Oliko elokuva katsomisen arvoinen? Vois Ärrältä käydä vuokraamassa. ;)

Katriina Ttk kirjoitti...

Uskon, että pidät siitä. Se oli jännittävä.