lauantai 14. joulukuuta 2013

Joulukalenteri: 14.luukkuMuistatko, mitä 2000-luvun alun teineillä oli tapana tehdä? Viettää aikaa msn-yhteisöissä tietenkin! Yhteisöt koostuivat sivuista, keskustelupalstasta ja chatista. Niitä oli hauska luoda parhaille bändeille, laulajille ja tv-sarjoille. Niihin myös kyllästyttiin aika nopeasti ja tehtiin sitten vain uusia. Hauskinta niissä oli nimittäin juuri niiden tekeminen, mikä oli äärimmäisen helppoa. Hyvän ja tiiviin yhteishengen luoneet yhteisöt elivät pidempään. Yksi näistä oli tietenkin The Tribe Klaani!

The Tribe Klaani msn-yhteisö perustettiin 3.6.2003. Perustajana oli Veera nimimerkillä Ebony_88. Nimimerkillä Zipzu oli myös Klaani aiheinen yhteisö, joten hän päätti yhdistää oman yhteisönsä sisällön Veeran yhteisöön. Yhteisöllä oli monia ylläpitäjiä ja apulaisia, kuten nykyään nimimerkeillä Jeanne ja Katriina tunnetut.

Yhteisön pitkäikäisyys ja suosio johtuivat todennäköisesti chatissa järjestetyistä roolipeleistä, joissa oli tarkoitus kirjoittaa tavallaan jatkotarinaa siitä, mitä Klaanin hahmoille voisi sarjan jaksojen lisäksi tapahtua. Roolipelit olivat välillä vakavia ja tunteellisia, toisinaan vauhdikkaita ja Klaanin maailmasta poikkeavia.

Msn-yhteisöissä oli tapana jakaa erilaisia palkintoja, joita The Tribe Klaani voitti aika ison määrän. Kaikki palkinnot löytyvät palkintosivulta!Haluaisin tässä kiittää kaikkia, jotka olivat tuolloin The Tribe Klaani yhteisön jäseninä! Loitte uskomattoman hyvän tunnelman yhteisöön! Piditte unelmaa elossa!

Lisää aiheesta:

The Tribe Klaani historiasta voi lukea juhlakirjasta, jonka tilaamisesta ilmoitetaan joulun jälkeen! Kirjassa on myös yleisesti tekstiä ja kuvia Klaanista. Seuraa juhlakirja sivua!The Tribe Klaanista on tietoja tässä blogissa ja blogipostauksessa 31.1.2013, mutta myös sivustolla ja juhlalisäosassa, jossa lukemisen arvoisia ovat etenkin tekijöiden ja mukana olleiden haastattelut! Juhlalisäosaa on hauska lukea, vaikka ei olisikaan ollut mukana yhteisön toiminnassa. Haastatteluista välittyy mukavia muistoja ja hauskanpitoa. Nostalgiaa sivulla esitellään vanhat tutut keskustelupalstan pelit, kilpailut ja tarinat.

Vuoden 2012 joulukalenterin luukussa 22 muistellaan The Tribe Klaanin ensimmäistä joulukalenteria.

Ei kommentteja: