tiistai 9. joulukuuta 2014

Joulukalenteri: 9. luukkuMiltä tuntuisi viettää joulua Uudessa-Seelannissa, jossa Klaani sarjaa on kuvattu ja jossa suurin osa näyttelijöistä edelleen asuu?

Valkea joulu muuttuisikin kesäiseksi jouluksi, sillä Uudessa-Seelannissa on noin 20-30 astetta lämmintä. Perheet menevät usein telttailemaan tai mökille. He kalastavat tai vesiurheilevat. Uudessa-Seelannissa järjestetään Christmas in the Park tapahtuma eli puistopiknik, jolloin perheet kokoontuvat puistoon syömään yhdessä. Puistossa voi nähdä esityksiä ja kuunnella joululauluja.Lanttulaatikko saisi väistyä grilliherkkujen tieltä. Uudessa-Seelannissa grillataan lammasta, kinkkua ja kalkkunaa. Lisäksi tarjolla on salaatteja ja dippejä. Uudessa-Seelannissa syödään myös paljon kalaa ja muita meren antimia. Jälkiruokana ei ole tähtitorttuja, vaan pavlovakakkua, joka koostuu marenkipohjasta, hedelmätäytteestä ja kermavaahdosta.

Joulukuusen sijasta Uudessa-Seelannissa käytetään koristeena mäntyä. Varsinainen joulun symboli on pohutokawa-puu, jossa on tulenpunaisia kukkia.

Joulun juhlinta tapahtuu jouluaaton sijasta joulupäivänä, jolloin jaetaan lahjat, jotka on laitettu takan reunuksilla roikkuviin sukkiin.Uuden-Seelannin joulu on hyvin länsimaalainen. Jouluvalot on yksi yhdistävä tekijä. Uudessa-Seelannissa perinne viedään kuitenkin äärimmilleen, sillä monet talot oikein vuorataan valoilla. Toinen samankaltaisuus liittyy joulupukkiin, joka vierailee kodeissa jakamassa lahjoja. Pukki ei kuitenkaan pukeudu lämpimiin asusteisiin, vaan pitää yllään ranta-asua, aurinkolaseja ja surffilautaa. Uudessa-Seelannissa uskotaan, että joulupukki asuu Pohjoisnavalla.

Meri Kirihimete! Eli hyvää joulua maoriksi!

Ei kommentteja: