sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Joulukalenteri: 14. luukkuNykyisen Abadeon, eli entisen The Tribe - Klaanin historiaan ovat kuuluneet olennaisesti roolipelit.

Kun The Tribe - Klaanin aloitti, se oli yhteisö ja yhteisön chatissa pelattin roolipelejä. Myöhemmin pelaaminen siirtyi meseen, mutta sama tarina jatkui. Sarjan hahmot saivat aivan uuden elämän ja sarjan tarina jatkui yhteisön jäsenten itse keksimien juonenkäänteiden kautta. Hahmot muuttivat ja kehittyivät, uusia pareja syntyi ja vanhoja erosi. Monet hahmot saivat lapsia ja perustivat näin perheen. Vuosien mittaan roolipelissä olivat mukana monet sarjan hahmot ja pelaajat keksivät myös itse uusia hahmoja.The Tribe - Klaanin aloitettua toimintansa varsinaisena fanisivuna, sai se myös oman fooruminsa ja pelaaminen siirtyi foorumille. Pelasimme myös välillä chatissa pelejä, mutta pääpaino oli nyt foorumiroolipelillä.Foorumin pelin keskiössä olivat teknot ja pelin aloitusajankohta ajoittui siihen, kun Teknot hallitsivat kaupunkia, eli neljännen kauden tapahtumiin. Pelimme alkuasetelma oli siis tämä:

Teknojen hyökkäyksestä on kulunut pari viikkoa ja he ottavat parhaillaan Ramin ja Jayn johdolla kaupunkia haltuun kuten neloskaudella, vangiten ihmisiä ja käyttäen aseenaan teknologiaa. Sarjassa Teknot antavat myöhemmin joillekin Ostarinrotille näennäisiä virkoja niinkuin Salenelle kaupungin puheenjohtajana, Lexille sheriffinä, ja se jää nähtäväksi myöhemmin mitä pelissä tapahtuu. Ebony (joka on kolmannella kaudella nimetty kaupungin johtajaksi) on Teknojen vieraana Hotellissa(jonka Teknot ovat vallanneet tukikohdakseen). Teknot hallitsevat myös kaupungin ulkopuolella olevaa vanki saarta jota "työleiriksikin" kutsutaan. Teknot kutsuvat muita kaupunkilaisia halveksuen virteiksi. Heillä on voimalaitoksia ympäri kaupunkia, joista he saavat teknoaseisiin virtaa ja he ovat asentaneet myös jonkun verran valvontakameroita kaupungin kaduille. Ram aikoo vakiinnuttaa kaupunkiin sähköt ja tehdä näin itsestään sankarin. Jää nähtäväksi miten kaupungin asukkaat reagoivat. Ram aikoo samalla lanseerata myös pelin. Se on osa hänen suunnitelmaansa hallita kaupunkilaisia. Myöhemmin (vitoskaudella) Mega pystyttää raja-aidat, joiden avulla hän säätelee kaupungin muuttoliikennettä. Kukaan ei pääse lähtemään kaupungista tunnistamatta. Ramilla on kuitenkin hieman erilainen linja. Jay on teknojen kenraali ja vastaa turvallisuudesta kaupungissa. Monet kaupunkilaiset ovat koukussa Ramin perustamaan Paratiisi-nimiseen ohjelmaan Teknojen saavuttua ja tekevät mitä vaan voidakseen pelata sitä. (Tässä vaiheessa roolipeliä näitä kaikkia juttuja ei ole vielä perustettu ja voi vaan arvailla miten juoni kehittyy.)
Valitut vangitsivat kaikki klaanijohtajat aikasemmin voidakseen paremmin hallita kaupunkiin jääneitä asukkaita.. tällöin klaanien johtajat, ja muutamat muut, ovat syrjäisessä sijainnissa olleet turvassa Teknoilta. Osa heistä on palannut takaisin kaupunkiin kuten Danni, joka asuu nyt ostarilla Brayn, Patsyn, Trudyn, Tai-Sanin, Phillippin, Dalin ja Mayn kanssa, jotka muodostavat parhaillaan pelissä Ostarinrottien klaanin. Monet heidän ystävistä ovat vankeina kuten Amber, jotkut ovat palanneet klaaninsa luokse(Pride) ja joidenkin sijainnista ei ole tietoa.
Sovittiin että Viruksen saapumisesta on kulunut 5 vuotta.

Tässäkin pelissä oli mukana sarjan alkuperäisiä hahmoja ja myös itse keksittyjä hahmoja.Pelaaminen foorumilla kesti pitkään. Peli aloitettiin vuonna 2010 ja se laitettiin lopulta määrittelemättömälle tauolle vuonna 2014 kun pelaajamäärä oli laskenut sellaiseksi, ettei peliä kannattanut pitää enää aktiivisena. Pelissä oltiin edetty 13 vuorokautta ja paljon ehti tässä ajassa tapahtua. Nyt olemme jatkaneet foorumiroolipelin tarinaa chatpelien muodossa. Vasta yksi peli on takana, mutta suunnitelmissa on pelata vielä useampia pelejä. Sovimme, että chatin pelit eivät jatku aivan siitä, mihin foorumilla jäätiin, vaan aikaa on kulunut puoli vuotta. Moni asia on muuttunut ja Teknot eivät hallitse enää kaupunkia. Itseasiassa ihmisten jako klaaneihin halutaan unohtaa ja kaupungin asukkaat rakentaa yhdessä uutta yhteistä tulevaisuutta. Kaupunkiin ollaan perustamassa, postia ja koulua, sairaala on taas toiminnassa... Jokaisessa pelissä on yksi päähahmo, jonka ympärille tapahtumat kootaan. Muut pelaajat valitsevat hahmonsa sen mukaan, kuka päähahmona on. Edellinen peli oli "Tai Sanin päivä", seuraavaksi on tulossa "Lolan päivä". Lolahan on siis peliä varten keksitty hahmo, joka kuului Teknoihin.

Oli mukava palata pitkästä aikaa näiden hahmojen elämään ja kehitellä heidän tarinaansa vielä eteenpäin. Oli myös mukavaa, että niinkin iso joukko foorumipeliä pelanneista innostui osallistumaan tähän peliin chatissa. Toivottavasti sama joukko saadaan kasaan myös seuraavaan peliin!

Ei kommentteja: