maanantai 17. elokuuta 2015

Tiina tapasi näyttelijätKlaani (The Tribe) sarjan näyttelijät tekivät 2000-luvun alussa mainoskiertueita ympäri maailmaa. He mainostivat sarjan lisäksi myös oheistuotteita kuten cd-levyjä. Suomalaisten fanien hartaat toiveet palkittiin 18.3.2003, kun näyttelijät saapuivat Helsinkiin.

Tiina Harju oli yksi noin viidestäkymmenestä onnekkaasta fanista, jotka pääsivät tapaamaan idoleitaan. Tiina kertoo tässä omin sanoin kokemuksistaan itse ottamiensa kuvien kera:

"Ihan sattumalta katsoin yhden jakson verran aikoinaan Summerissa pyörinyttä sarjaa ja heti ensimmäisenä huomioni kiinnittyi siinä esiintyneiden hahmojen erikoiseen ulkoasuun, vaatteisiin ja erilaisiin kasvomaalauksiin. Otin samantien selvää mistä ohjelmasta oikein on kyse ja vaikka olenkin ns. "myöhännäisherännäinen" kun aloitin seuraamaan Klaania vasta neljännestä tuotantokaudesta lähtien, olen sittemmin katsonut kaikki kaudet dvd:ltä.Klaanin virallisilla nettisivuilla vierailemisesta tuli päivittäinen tapa ja katsoin siellä kuvia sekä videoita erilaisilta Klaani-kiertueilta, joissa katsojien äänestämät näyttelijät kiersivät maailmaa tavaten fanejaan ja tehden promootiotyötä sarjalle. Silloin ajattelin mielessäni "voi kun heistä osa tulisi joskus Suomeen". Me fanit pääsimme vaikuttamaan siihen, mihin maihin haluaisimme näyttelijöiden vierailevan ja siinä Suomea äänestäessä en tullut edes ajatelleeksi, että kahta viikkoa myöhemmin Suomi todellakin näkyi kiertuelistassa. Olin jo aikaisemmin sanonut vanhemmilleni, että jos Klaanin näyttelijöitä Suomeen tulee, minä menen aivan varmasti paikanpäälle. Oli tapaaminen missä tai milloin tahansa. Oma suosikkihahmoni Klaanissa kautta aikojen on ollut Meryl Cassien tähdittämä Ebony. Hahmon luonne, vaatteet, ulkonäkö ja erityisesti ihanat hiukset tekivät minuun vaikutuksen ihan erityisellä tavalla. Jokainen voi siis miettiä kuinka itkin onnesta kun yksi kiertueelle lähtevistä näyttelijöistä oli Meryl ja hänen lisäksi matkaan lähtivät James Napier (Jay), Tom Hern (Ram), Beth Allen (Amber), Danny James (Zoot), Michael Wesley-Smith (Jack) sekä Antonia Prebble (Trudy.)YLE:llä pyörinyt nuorten ohjelma Sohva, julkaisi sivuillaan ilmoituksen fanitapaamisesta, jonne pääsi 50 nopeimmin ilmoittautunutta fania - minä yhtenä heistä. Fanitapaaminen järjestettiin Helsingin Nosturissa ja heti paikanpäälle saavuttuamme meille jaettiin jokaisen näyttelijän omalla kuvalla varustetut, isot nimikirjoituksia varten tarkoitetut kortit. En voi edes sanoin kuvailla sitä tunnetta kun yhtäkkiä näyttelijä toisensa jälkeen ilmestyi sisälle isoon saliin. Sohva-ohjelmaa juontaneet Nuppu ja Heikki veivät näyttelijät lavalle ja yleisöllä oli mahdollisuus esittää heille kysymyksiä sarjaan liittyen. He myös kertoivat sarjan viidennestä kaudesta joka alkoi Suomessa saman vuoden kesällä. Kysymysten jälkeen jokainen näyttelijä valitsi itselleen ns. sopivan paikan jakaa nimikirjoituksia ja ottaa yhteiskuvia meidän fanien kanssa. Heidän kanssaan oli yllättävän helppoa kommunikoida mutta paikanpäällä oli kuitenkin kaksi tulkkia jotka olivat tarpeen vaatiessa apuna.Tapaaminen oli äärimmäisen hyvin järjestetty. Näyttelijät eivät pelkästään jakaneet nimikirjoituksia ja yhteiskuvia, vaan he myös juttelivat meidän fanien kanssa, kyselivät Suomesta, millaista täällä on asua yms. 

Mieleeni jäi erityisesti kohtaaminen Merylin kanssa. Olin jostakin lukenut aikaisemmin, että hänen lempieläimensä on delfiini ja vein hänelle lahjaksi ison pehmodelfiinin. Hän kiitteli kovasti ja siinä sitten hetki juteltiin muutakin. Kehuin hänen hiuksiaan ja kuinka hän näytti todellisuudessa pienemmältä kuin mitä itse sarjassa. Olin pakahtua onnesta yhteiskuvan ottamisen aikana.Tapaamisen jälkeen leijuin pää pilvissä monta päivää ja edelleen muistelen tapahtumaa yhtenä elämäni kohokohdista. Tiesin että tämä tilaisuus ei ehkä koskaan tule toistumaan ja oli sanomattakin selvää että Helsinkiin oli päästävä. Varjelen nimmarikortteja ja ottamiani kuvia sydämellä, ne ovat kultaakin kalliimpia."Kiitos Tiinalle, kun jaoit tämän kokemuksen kanssamme!

Olitko myös Sinä mukana tuossa tapaamisessa? Haluatko jakaa oman kokemuksesi blogissamme? Tai kenties esitellä omia nimikirjoituksiasi, valokuviasi tai fanituotteitasi? Onko sinulla tarina tai piirustus, jonka haluaisit tuoda esille? Otamme juttuja mielellämme vastaan.

3 kommenttia:

Katriina Ttk kirjoitti...

Oli ihanaa, kun otit meihin yhteyttä ja jaoit kertomuksesi ja kuvasi meidän kanssamme! Tapaaminen oli varmasti mieleenpainuva! Meryl on myös yksi omista suosikeistani.

Anonyymi kirjoitti...

Oho, onpa hienoa!!! Olenkin aina miettinyt mihin kummaan kiertueella olleet suomalaisfanit ovat kadonneet, kun heitä ei ole löytynyt mistään. Tosi hieno juttu! :)

Katriina Ttk kirjoitti...

Niinpä :) Olen toivonut jo vuosia että tavoittaisin edes jonkun. Mukavaa että Tiina tavoitti meidät.